Strašidelné dýně
24.10.2011 15:28
Rozhodně stojí za přečtení ;o))))
Zdroj:
https://hobby.idnes.cz/detem-vydlabejte-dyni-odpad-zuzitkujte-v-kuchyni-f73-/hobby-domov.aspx?c=A091029_001717_hobby-domov_mce
29. října 2009 2:09
A recepty také stojí za hřích ;o)))))
Zužitkujte semena i dužninu
Vydlabanou dužninu a vyřezané kouskyzbavené kůry (stačí hrnek) zase použijte na náplň do štrůdlu/závinu, případně na koláč. Stačí dužninu lehce povařit a po vychladnutí rozmačkat vidličkou nebo rozmixovat. Zjemnit ji můžete přidáním zakysané smetany nebo žervé, osladit medem a okořenit trochou mleté skořice (někdo přidává i špetku hřebíčku a zázvoru). Přidat můžete i nasekané ořechy a rozinky. Aby se vám náplň v závinu neroztékala, stačí do ní přimíchat lžíci ovesných vloček, které přebytečnou tekutinu vsáknou.
Vybraná dýňová semínka propláchněte vodou a nechte usušit. Dají se konzumovat bez dalších úprav nebo pražená, protože mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou výborná například do salátů či do pečiva. Neuděláte chybu, protože jsou bohatá na minerály, nejvíce na zinek, a současně i na vitamíny (E, A, D, skupiny B) a nenasycené mastné kyseliny.
|
Zdroj:
https://hobby.idnes.cz/detem-vydlabejte-dyni-odpad-zuzitkujte-v-kuchyni-f73-/hobby-domov.aspx?c=A091029_001717_hobby-domov_mce
—————
Zpět